DAMES / WOMEN

Kangoeroes Basket – Spirou Ladies Charleroi 63-57


maart 12, 2018

Een felbevochten, tot de laatste minuut spannende wedstrijd...  Kangoeroes wint uiteindelijkvverdiend en houdt zo de kansen gaaf voor een plaats in de halve finales van dePlay-Offs.   Starling bleek opnieuw devsterkhouder, ook al kreeg ze het – ook opnieuw – zwaar te verduren…     Door het verlies in de eerstevwedstrijd tegen Castors en de winst van Monceau (of toch Spirou Ladies Charleroi ?) in Deerlijk, was de opdracht voor het team van Gerrit Driessens duidelijk : winnen tegen de Carolo’s om al dus in de running te blijven voor een ticket voor de halve finales van de Play-Offs.

Dat de aanpak van de bezoekers agressief zou zijn, stond in de sterren geschreven. Ze ontwikkelden van bij het begin een grote druk in verdediging en trachtten aanvallend het aantal risico’s te beperken. Het duo Pappalardo-Radic opende (0-4) de debatten, maar de Willebroekse Amerikaansen geraakten af en toe door de Waalse muur. Ballau liet haar ervaring renderen en bombardeerde 5-9. De thuisspeelsters bleven evenwel geduldig verder bouwen en het was Raman die haar team voor het eerst op voorsprong bracht (10-9, halweg Q1). Een block van diezelfde Raman werd echter bestraft, zodat de opmars in de kiem gesmoord werd. Het fel opzitten van de bezoekers leidde eerder tot balverliezen voor de thuisploeg dan tot fouten voor hen zelf. Zelfs wanneer Raman met haar 2e fout naar de bank moest gehaald worden, bleef Bouffioux mekkeren op de referees. Ballau driepunterde nogmaals, maar het was Starling die Q1 liet afsluiten bij 21-20.

Het begin van het 2ekwart werd gekenmerkt door zenuwachtigheid, missers en fouten. Bij de bezoekers pakt Radic haar 3e en Pappalardo haar 2e fout. Raman wordt vervolgens foutief afgestopt … dacht iedereen … maar moest met ook voor haar 3e fout opnieuw naar de bank. Meylemans, Hering en Goyvaerts trachtten – ondanks de hechte verdediging – toch het duo Starling-Correal te bedienen. Die 2 werden niet gespaard, ook niet door de tegenstander. Maar met de rust in zicht leek het er heel even op dat Kangoeroes een kloofje kon maken(33-27). De Time-out van de bezoekende coach loonde (33-31), maar het was uiteindelijk de aalvlugge Goyvaerts die de ruststand op 35-31 kon brengen.

De bezoekers begonnen de 2ehelft opnieuw op hun sterkst, maar wanneer Meylemans met een bom de mooiste aanval van de wedstrijd afrondde, leek de bezoekende veer te gaan breken… maar de meisjes van Driessens lieten de kansen om verder uit te lopen onbenut. Daarenboven zag het Amerikaanse duo van Kangoeroes de harde aanpak ongestraft blijven en werden de twee zelf gepenaliseerd met maar liefst 3 offensieve fouten. Resultaat Starling 3 fouten, Correal zelfs al 4 … op de eerste fout van de bezoekers was het bijna 6 minuten wachten. Het spelniveau bleef (bijna vanzelfsprekend) laag, de balverliezen volgden elkaar in sneltempo op. Toch slaagde de thuisploeg er in om – ondermeer dankzij driepunters van Adams en Raman – het 3e kwart af te sluiten met 8 punten bonus : 50-42.

Die marge zorgde niet voorbijkomende rust bij de thuisploeg in het begin van het laatste kwart, integendeel. Langs beide kanten werd er opnieuw gemist… de technische fout voor Raman en de daaraan gekoppelde noodzakelijke vervanging helpt daarbij dan niet meteen … Wanneer de bezoekers zich dan ook nog de sterkste tonen in het offensieve reboundwerk, begonnen die aan hun achterstand te knabbelen… op 3 minuten van het einde was men bij de thuisploeg blij dat Hering er toch nog 56-52 van maakte. Maar de bezoekers bleven aanklampen, Driessens moest Meylemans en Raman terugbrengen, maar die laatste verhuisde enkele seconden later met de 5e call tegen haar opnieuw naar de bank. Ballau en Pappalardo hielden de spanning er in voor de bezoekers, maar een steal van Starling en de daaruit volgende fastbreak-score van Adams zorgden voor een schijnbaar voldoende kloof (61-55) voor de overwinning. Met een 63-57 eindstandwerd een harde, agressieve, moeilijke, zenuwachtige en dus spannende wedstrijd afgesloten in het voordeel van de thuisploeg.

Met de verwachte overwinning van Castors tegen Deerlijk delen Kangoeroes en Monceau nu de 2e plaatsin Poule A. De kalendermakers hebben nu week- en weekend-matchen en voor Kangoeroes 3 opeenvolgende uitmatchen geprogrammeerd (21/3, Deerlijk, 24/3Castors, 28/3 Monceau) … niet meteen een geschenk, maar als de halve finale vande Play-Ofss gehaald wil worden, zal er moeten gewonnen worden, zoveel is duidelijk. Maar dat beseffen coaches en speelsters maar al te goed.

Maar eerst staat er nog de belangrijke kwartfinale voor de beker van België in en tegen Namen op het programma. Deze was voorzien op woensdag 21 februari, maar werd uitgesteld naar… maandag (!?) 12 maart 2018, 20h45. Dan pas wordt bepaald wie (5 dagen later…) naar de Final Four van de Belgian Cup gaat (17+18 maart).

Hering 2 – Raman 6, 4reb – Meylemans 8 – Goyvaerts 11, 3ass - Smeets – Nauwelaers – Mense - Lauwers - Adams 10, 8reb, 5ass – De Leyn –Starling 12, 11reb, 3ass – Correal 14, 7reb

(GDB)