DAMES / WOMEN

DAMES WINNEN EERSTE COMPETITIEMATCH


september 12, 2017

KANGOEROES BASKET WILLEBROEK – TDW1
“Eerste zege is een feit”
Royal Spirou Monceau – Kangoeroes Bassket Willebroek 55-62

Na een te korte en onvolledige voorbereiding moest coach Driessens zijn meisjes meteen klaarstomen voor een moeilijke verplaatsing naar ‘Spirou’ : een sterk vernieuwde ploeg in een vernieuwde zaal met een vaak overenthousiast publiek.
Onze coach kon rekenen om zijn sterkste formatie, ondanks kleine blessuurtjes. En dat bleek meer dan nodig.
Het werd – ondanks een zeer vlotte start – een eerder moeizame zege.

Kangoeroes startte met nieuwe aanwinst Correal op de bank. Raman, onze bronzen medaille-winnares van het EK, tekende voor de eerste punten van het seizoen. Met 7 punten op een rij van Starling, een driepunter van Adams en nog eens Raman stond het meteen 4-14 na 5min. bij de thuisploeg was enkel Pappalardo present, zij liet 8 van de 10 eerste punten achter haar naam zetten. Maar Raman met nog een lay-up en een driepunter deed 8-19 op het bord verschijnen. De ingevallen Correal zette een Q1 eindstand van 12-23 op het bord.
Ook in Q2 stoomde de Kangoeroes trein verder … Nauwelaers, Meylemans, Adams en Starling duwden door tot 18-35. Maar wat iedereen veronderstelde, gebeurde niet … De Willebroekse trein begon wat te sputteren en door ondermeer 8 ploegfouten kreeg de thuisploeg maar liefst 15 (!) vrijworpen, waarvan ze er 12 omzetten. Met al 2 speelsters met meer dan 10 punten en Starling met bijna een double-double (8reb, 10ptn) was het bij de rust (toch maar) 30-43.
Het was de thuisploeg die het best uit de kleedkamer kwam. Onder leiding van een bedrijvige Radic (10ptn in Q3 en 22 in totaal) knabbelde Monceau gestaag aan de Willebroekse voorsprong, 41-47 na 4min. Het uitvallen van Starling zorgde voor bezorgde gezichten bij de Kangoeroes-formatie… Dankzij een driepunter van Goyvaerts en scores van Raman en Meylemans bleven de Kangoeroes wel aan de leiding. Een nieuwe driepunter van Meylemans zorgde weer voor een 16-punten voorsprong (41-57). De sterke Radic mocht de 46-60 stand op het bord zetten, maar een circus-buzzer-score van Adams zorgde voor 46-62 (Q3).
Met opnieuw 8 ploegfouten in het laatste kwart stond de thuisploeg weer vaak aan de vrijworplijn … Vooral dankzij het trio Radic-Pappalardo-Bastin (samen goed voor 47 punten) probeerde de thuisploeg terug te krabbelen, maar een ervaren Kangoeroes wist – ondanks de relatief zware foutenlast, 24 stuks - het hoofd koel te houden en de drie punten mee naar Willebroek te brengen.
Met een volgende verplaatsing naar het verre, nieuwe Pepinster en de thuiswedstrijd tegen full-prof team Namen was deze eerste zege van groot belang.
Coach Driessens wist dat het door de korte voorbereiding, de onbeschikbaarheid van zijn Cats een moeilijke start zou zijn … en zo geschiedde … maar we hebben de start alvast niet gemist.

Hering – De Leyn – Raman 15 – Meylemans 13 (4x3)– Goyvaerts 4, 6 ass – Smeets – Mense – Lauwers – Adams 16 (3x3) – Nauwelaers 5, 6reb – Correal 8 – Starling 11, 9reb