DAMES / WOMEN

(1/4 finale) : Basket Namur Capitale - Kangoeroes Basket Willebroek 81-59


maart 13, 2018

De op 21 februari geplande wedstrijd van de kwartfinale werd uitgesteld door PROMBAS vanwege een dispuut met Namen inzake de laattijdige aansluiting van aanwinst Boyd…   Uiteindelijk vinden beide teams op maandagavond alsnog een gelegenheid om die wedstrijd af te werken, mét Boyd op het parket...    Die zelfde Boyd blijkt (met ondermeer 31 punten) te sterk voor een zwak presterend Kangoeroes.   Bij Kangoeroes halen enkel Starling, De Leyn en Adams een aanvaardbaar afwerkingsniveau…  Over het hoe en waarom van deze uitgestelde wedstrijd werd genoeg gezegd, verteld, gefantaseerd en geschreven …   De wedstrijd vond uiteindelijk plaats : op een maandagavond in Namen … want volgende zaterdag staat de halve finale al geprogrammeerd.

De eer om de score te openen was voor … Boyd …. en daar zou ze het niet bij laten … Ortiz liet zich niet van de kook brengen door de eerste driepunter van Adams en dirigeerde naar harten lust de Waalse aanvallen, maar in verdediging moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om een sterke Starling te stoppen. Dat lukte maar half en leidde al snel tot 2 fouten voor Day en een onsportieve fout voor Vesterberg. Meylemans bombardeerde naar 9-12, Adams duwde door naar 9-14. Boyd stond op dat moment al garant voor 6 vd 9 punten. Met Raman en Hering op het parket werd het zelfs11-19, maar mede dankzij een vlot scorende Mestdagh werd het 16-19 na het 1ekwart.

In het begin van het 2ekwart liep Day meteen tegen haar 3e fout aan, maar kon Hendrickx de bordjes toch gelijk hangen : 19-19. Adams en Starling profiteerden even van de onoplettendheid bij de thuisploeg en zorgden voor 22-26. Maar vanaf dan begon het mank te lopen bij het team van Driessens : het ene balverlies volgde het andere op, rebounds plukken werd een zeldzaamheid en het afwerkingspercentage nam een duik, ook van op de vrijworplijn. Gevolg : 40-34 bij de rust, en dan vooral omdat de thuisploeg weigerde om de kloof verder uit te diepen.

Na de rust krijgen de bezoekers meer calls tegen dan mee, maar toch wordt het 40-38 … en daar waren de missers en de balverliezen bij de bezoekers opnieuw … 46-38, maar met zo waar een buzzer-driepunter van Starling werd het toch nog even 46-41. Nadat (na 5 min) ook de thuisploeg fouten kreeg aangerekend, kon Kangoeroes ook eens milderen vanop de vrijworplijn : 49-45. Maar toen was het tijd voor de echte Boyd-show : met 2 bommen en 4 vrijworpen op rij was zij, en zij alleen, de auteur van de 59-47 stand na driekwart wedstrijd.

En of het nog niet voldoende was, mocht Boyd ook het laatste kwart openen met een bom : haar 3edriepunter, haar 31e punt … de aanvallend meer dan puike invalsbeurt van De Leyn kon niet meer baten, de balverliezen bij Kangoeroes bleven zich opstapelen, het reboundwerk was – ondanks de ruime bijdrage van Starling – te beperkt. Voor de thuisploeg volstond het nu om te controleren, mede omdat de bezoekers de weinige gelegenheden tot scoren al te vaak onbenut lieten. Boyd mocht uiteindelijk – na een voor een speelster met die allure onnodige technische fout – de laatste minuten alsnog een beetje gaan rusten. De Willebroekse meisjes konden niet meer verhinderen dat het alsnog een zware nederlaag werd en er volgend weekend voor hen geen Final Four op het programma staat. Boyd 31 + Namen 50 versus Kangoeroes 59 : duidelijke cijfers, slechte afwerking en te veel balverliezen.

Van de 2 doelstellingen van dit seizoen blijft er voor het team van voorzitter Katra nog ééntje over : de halve finales van de Play-Offs. Om die met zekerheid te bereiken moet het team van coach Driessens nog 3 van de 4 resterende wedstrijden winnend afsluiten. Met 3 uitwedstrijden, waaronder ééntje tegen de ongeslagen landskampioen Braine, is dat allesbehalve een evidentie.

Door deze uitschakeling krijgt Kangoeroes wel even tijd om te bezinnen en in de spiegel te kijken, maar ook niet té lang … volgende uitwedstrijden zijn : woensdag 21/3 in Deerlijk, zaterdag 24/3 in Castors en woensdag 28/3 in Monceau … afsluiter is 31/3 thuis tegen Deerlijk…

Hering – Raman 1 – DeVlaminck - Meylemans 6, 5reb, 4ass – Goyvaerts 9 – Nauwelaers – Mense - Lauwers– Adams 12 – De Leyn 6 – Starling 21, 17reb – Correal 4, 7reb

 

 

(GDB)